کوه نوردی و فواید آن
کوه نوردی از جمله تفریحات پرطرفدار بین مردم است اگر حرفهای انجام نشود نیاز به تجهیزات زیادی ندارد. فواید کوهنوردی را دستِکم نگیرید. ورزش کوه نوردی میتواند پیادهروی در تپههای پایینِ کوه باشد و یا بالارفتن از کوههای سخت و طاقتفرسا. هرچند که در هر دو حالت شما نیاز به کسب اطلاعات در خصوص این ورزش و تفریح دارید. در ادامه این مطلب فیتامین شما را با ورزش کوهنوردی و اشکال آن و تجهیزات مورد نیاز این ورزش جذاب آشنا میکنیم.

کوهنوردی
کوه نوردی چیست؟
کوه نوردی دقیقا چیست؟ اگر برای تفریح به کوه بروید و کمی هم در دامنه کوه یا تپهها بالا پایین کرده باشید یعنی کوهپیمایی. کوهنوردی با کوهپیمایی فرق دارد و پیچیدهتر است؛ اگر از مسیرهای فنی کوهستان عبور کنید و برای پیمایش مسیرهای سنگی و یخی از ابزار استفاده کنید، شما کوه نوردی انجام دادهاید.
اما فعالیتهای مربوط به کوهستان بسیار گسترده است و میتواند فقط شامل برنامه پیاده روی در دامنه کوه یا صعود به ارتفاعات و قله باشد، کوه نوردی برای برخی در حد تفریح و برای برخی بسیار حرفهای است؛ حتی برای برخی افراد کوهنوردی یک شغل است.
اشکال مختلف کوهنوردی
کوه نوردی زیرشاخههای زیادی دارد و در برخی از زیرشاخهها مسابقات ورزشی حرفهای هم برگزار میشود (مثل دوی کوهستان و دوچرخهسواری کوهستان).

کوهنوردی
فواید کوه نوردی
کوه نوردی شاید برای خیلی از افراد نقش تفریح و شادی داشته باشد، اما فقط برای سرگرمی نیست؛ بلکه یک ورزش حرفهای است و مانند بسیاری ورزشهای دیگر تاثیرات فوقالعادهای روی سلامتی جسم و روح دارد. در ادامه با مهم ترین فواید کوهنوردی آشنا می شوید.
۱. روحیه شاداب و قوی
یکی از مهمترین و بارزترین ویژگیهای ورزش کوه نوردی، آرامش و حس آسودگی خاطر است. شاید یک روز دور بودن از مشغلههای زندگی و لذت بردن از طبیعت کوهستان، تمام چیزی باشد که شما در زندگی پرهیاهو به آن نیاز دارید.
همیشه ورزش باعث رهایی از استرس و افکار منفی است، اما کوهنوردی باتوجه به اینکه در طبیعت بکر و فضای آزاد انجام میشود احساسات مثبت و آرامش بیشتری را برایتان فراهم میکند. خاموش کردنِ تلفن و ترک تکنولوژی حتی برای یک روز فرصتی برای زندگی در لحظه اکنون و جدا شدن از فشارهایی است که اغلب در زندگی احساس میکنیم.
کوه نوردی ورزش سختی است و تلاش و تعهد میطلبد، اما وقتی انجامش میدهید احساس پیروزی و موفقیت ناشی از رسیدن به هدف بسیار لذتبخش است و اعتماد بهنفستان را بالا میبرد.
۲. بهبود تعادل
یکی از مهمترین مهارتهای موردنیاز کوه نوردی، مهارت حفظ تعادل است. عبور از روی نهرها و تخته سنگها، رد شدن از راههای باریک به تعادل بالایی نیاز دارد. شما میتوانید از میله و عصای کمکی استفاده کنید، اما به هرحال باید تعادل خود را روی تمام این نقاط حفظ کنید. کوهنوردی تعادل شما را بهبود میبخشد، اما فقط به دلیل چالشی بودن کوه نیست، در واقع پشت این موضوع، علم وجود دارد.
هنگامی که در امتداد یک مسیر کوهستانی قدم میزنید، عضلات پایینتنه و میانتنه شما دائماً درگیر شده و منقبض میشوند تا ثبات و تعادل را در زمینهای ناهموار فراهم کنند. از آنجا که این عضلات با گذشت زمان تقویت میشوند، تعادل نیز بهبود مییابد.
ورزش کوهنوردی همچنین باعث آگاهی ذهنی بیشتر نسبت به محیط اطراف و حرکات بدن میشود. در حین کوه نوردی، مغز در حال پردازش هر مانع ریز و درشت بر سر راه و انتخاب بهترین مسیر برای عبور است که به نوعی یک تمرین ذهنی برای بهبود و حفظ تعادل است. بسیار مهم است که با بالا رفتن سن روی تعادل کار کنیم و کوهنوردی یک راه مفرح و تاثیرگذار برای کسب این مهارت است.
۳. تقویت عضلات
کوه نوردی را میتوان یک ورزش فول بادی به حساب آورد. عضلاتی که در حین کوهنوردی درگیر میشوند شامل بازوها، پاها، پشت و میانتنه شماست، بنابراین طبیعی است که هرچه بیشتر تمرین کنید، قویتر میشوید.
کوهپیمایی روی سراشیبیها مچ پا، سرینی، چهارسر ران، پشت پا و ساق را درگیر میکند. عضلات بازو و پشت را میتوانید از طریق استفاده از عصاهای کوهنوردی تقویت کنید. با در نظر گرفتن این موارد، جای تعجب نیست که کوه نوردانِ حرفهای از اندام بسیار متناسب و ورزیده است.

کوهوردی
سن آخر….